* My Age *

Lilypie Kids Birthday tickers

* Selamat Hari Lahir *


I made this widget at MyFlashFetish.com.

Tuesday, January 27, 2009

Saya masak lagi..!

Hihi. Nampak sedap je traifer yang saya buat ni. Hihi. Senang sangat nak buat ni. Actually, buat Traiffer ni untuk jamuan halaqah saya malam ni. Best. Memang best la. Tapi, makan tak lagi. Rupanya buruk je. Sekalanya orang cakap, yang rupa huduh tu sedap. Sebab tu saya kata best dari tadi. Hihi.

Ingredients
A
1 mug air buah-buah cocktail
4 sudu tepung kastard
1 tin susu cair

B
1 paket kek gulung or kek marble yang dipotong lawa-lawa

C
1 paket jelly nona

Method
1. Masak bahan A atas api ( hihi, tak kan atas lampu kot kan). Sampai macam likat sikit.

2. Susun bahan B di dalam bekas dan tuang je bahan A tadi. Hihi. Tapi tadi, saya advance sikit. Saya buat macam-macam warna. Semestinya ada warna hijau. Ada 3 lapis.

3. Bila macam nak keras sikit tu, taburkan buah-buahan cocktail.

4. Masak bahan C mengikut method pada kotak Jelly Nona tu. Then, tuang slow-slow ke dalam bekas tadi.

5. Biar dia keras, kemudian masukkan dalam refri (peti sejuk).

6. Jadilah TRAIFFER..!!

Hihi. 6t saya uploadkan gambar. Tapi jangan gelak dah la. Sebab memang tak lawa...! Saya cakap awal-awal. Hihi.

Moga ALLAH sayang kita.

Aisyah Ulya
Ketinggian Sahsiah Matlamat Utamanya
Tuesday 27 Jan 2009 12:47 pm

No comments: