* My Age *

Lilypie Kids Birthday tickers

* Selamat Hari Lahir *


I made this widget at MyFlashFetish.com.

Tuesday, June 9, 2009

Wishing da 16th BIRTHDAY.....


Hari terus berlalu...

Umurku makin meningkat..

Namun aku menoleh ke belakang, mengimbau kembali kenangan "SAMBUTAN HARI LAHIR" ku yang ke-16 dan yang pertama kali disambut di sekolah.

Tahun lepas, beraya sakan dengan pelajar MATRI, Maahad At Tarbiyyah Al Islamiyyah, menyambut hari lahirku bersempena jua dengan Ihtifal 2 Dekad MATRI.

Hari lahirku disambut dengan tangisan si insan bernama AISYAH HUMAIRAH NAJIHAH kerana si Aisyah merasakan dirinya banyak membuat dosa dan sepanjang hidupnya, dia mengira tiada amalan yang dilakukan untuk membantu ISLAM. Hanya main-main. Belajar sambil lewa. Dia merasakan hidup ini sia-sia. Maka pada malam hari lahirku, si dia bertaubat sesungguhnya dan berjanji agar kehidupan seterusnya akan dibaktikan untuk ISLAM.

Semangat si Aisyah semakin berkobar-kobar apabila menerima pelbagai ucapan tarbawi sempena hari lahirku.

Ku semadikan ucapan dalam handphoneku di sini. Sebagai kenangan buatku sendiri, dan perkongsian buat yang meneliti. Syukran jazilan wa mahabbah jiddan kepada nama-nama yang tertera di bawah dan juga kepada mereka yang sentiasa mendoakan saya.

Mohd Hafiz bin Zainol Abidin

Selamat Hari Lahir ke-16. Moga Aisyah terus matang seiring dengan pertambahan umur ini.
(lebih kurang begini ucapannya, saya sudah lupa tapi Abang Hafiz ada sebut perkataan MATANG)

23 May 2009 18:24:56

Muhammad Zaid bin Ibrahim

Bertambah umur ini bukan bermakna kita bertambah muda, tetapi semakin hampir dengan kematian. Insya ALLAH, ana doakan agar anti sentiasa dalam penjagaan ALLAH dan semoga umur yang panjang ini dapat dimanfaatkan untuk Islam. ALLAHUAKBAR

25 May 2009 21:44:37

Maisarah binti Ghazali

Moga bertambah matang dan dapat memberi manfaat kepada semua.

25 May 2009 21:47:56

Ikrimah Husni bin Mustafa Kamil

Happy 16th Birthday. Moga bertambah usiamu, bertambah jua kemuliaanmu di sisi Allah..

25 May 2009 21:51:26

Nur Waheedah binti Sabaruddin

SANAH HELWAH YA GAMEELAH! SWEET 16! Demi ALLAH yang Maha Esa, sesungguhnya tidak disediakan jalan yang mudah untuk menuju cintaMu, menitisnya air mata tatkala berasa rindu, menitisnya air mata tatkala berasa jauh, tetapi janji Allah tetap segar dan mekar tanpa pengkhianatan. Kerana ku tetap yakini Allah berfirman "Wajiblah cintaKu kepada yang berkasih sayang kepadaKu" ASY SYAHID HASAN AL BANNA

25 May 2009 22:08:40

Afeefah Saalihah binti Zainal Abidin

Ya Khazinatul Asrar, padamu ada asrar yang menjadi idaman mujahid. Tersingkap asrar padamu di mukaddimah secebis ma'rifat. Ma'rifat hasil cahaya daripada ALLAH. Sulami maksud hidup kepadaNya keranaNya denganNya. Jagalah humaira di wajhmu, jagalah nur shuhudiah di qalbumu, jagalah akhlak nubuwwah pada perilakumu. Moga-moga gelaran imraahmuslehah menjadi milikmu.... Selamat Hari Lahir adikku sayang :-)

25 May 2009 22:28:19

Terima Kasih kerana sering bersama si Aisyah dan membantu si Aisyah dalam mengharungi hari-hari yang indah dan kelam. Tidak lupa kepada pengunjung-pengunjung blog yang menghantar wish dalam shout box. Juga kepada adik-adik SMASKL yang susah-susah announce birthday kakak kesayangan mereka.

Juga kepada sahibah-sahibah yang penat melakar kata hati di sebiji belon HIJAU akhirnya meletup di tangan Adibah. Kesian Adibah dimarahi. Namun ditiup lagi oleh sahibah yang menyayangi dan ditulis sekali lagi. Ceraian belon HIJAU yang terletup dan juga belon KUNING gantian akan saya simpan walaupun belon tersebut bukan berwarna HIJAU.

Thanx dengan hadiah-hadiah. Sepotong kek coklat walaupun bukan sebiji kek. Cukuplah sekadar sepotong, frame gambar, handmade card daripada adik-adik halaqah dan sahibah-sahibah tercinta, lempeng daripada Solehah. Wah, cukup nikmat HARI LAHIR AISYAH HUMAIRAH NAJIHAH.
Rekod tahun ini...
1st Wisher : Insan yang amat bermakna dalam hidup Aisyah (walaupun bukan pada 12 malam)
Last Wisher : 'Abdullah 'Adli dan Afeefah Saalihah Zainal Abidin (nama kalian paling diingati)

Moga ALLAH sayang kalian semua

Aisyah Ulya
Ketinggian Sahsiah Matlamat Utamanya
Tuesday 9 June 2009 1:55 pm

1 comment:

Anonymous said...

My Blog
http://www.wretch.cc/blog/markacey
Thanks for your share
Nice to meet you

Hsinchu, Taiwan