* My Age *

Lilypie Kids Birthday tickers

* Selamat Hari Lahir *


I made this widget at MyFlashFetish.com.

Wednesday, April 14, 2010

The Great Gift..!

Sempena Hari Lahir Abang Siddiq hari ini, di samping kebosanan saya berada di rumah (Aisyah tak boleh duduk diam walaupun sedang tidak sihat), sambil teringat akan sahabat-sahibah Generation 4, saya mencari kerja. Perut lapar dan tiba-tiba sahaja terkenangkan memori sewaktu menjadi lepasan PMR 2008. Kami berniaga tat telur.

Jadi, sepanjang hari ini saya telah mengusahakan hadiah hari lahir buat Abang Siddiq, hadiah persahabatan buat sahabat-sahibah saya, juadah untuk ayah, mak, along, dan adik-adik. Jom tengok apa Aisyah buat...!

PENGEMBARAAN BERMULA

Senjata semua dah siap.. Basuh tangan tau semua..! Baca bismillah, baca Ya Latiff agar orang yang makan egg tart ni dilembutkan hatinya..

Tiada sukatan, main agak je..

Gaul sampai tepung dan planta tu sebati dan hancur-hancur. Kemudian, masukkan telur satu biji..

Gunakan sudu untuk mencedok planta, Jaga kebersihan tau..!

Cute smiley from Aisyah to all of her beloved person :)

Pastry dah siap, jom buat telurnya..

Pecahkan 4 biji telur, satu persatu dalam cawan dulu tau! Sebab takut nanti masuk kotoran-kotoran.. Lagi seram kalau termasukkan telur yang sudah rosak a.k.a telur tembelang (Ganu Kite punya bahasa)

Masukkan satu tin susu cair yang HALAL~

Masukkan gula 1 cawan sahaja..
(Sepatutnya, letak gula, susu, dan kacau-kacau, last sekali baru letak telur)

Kacau kacau kacau...~

Sempat juga menyelah masak Kuew Teow kosong..!
Kelakar tadi berkejar-kejar.. Alhamdulillah dapur kecil :)

Makan sat na..

Doh yang comel~

Egg yolk yang sedap bila dibakar nanti~ :)

Tak sabar dah nak buat ni.. Sorang-sorang pula tu~

Jemur jap SMILEY COMEL tadi sebab nakal..!

Dah mula beraksi...

Dengan cekapnya, boleh buka AISYAH ULYA BAKERY nanti.. :)

Microwave yang sudah lama berbakti untuk memuaskan keinginan Aisyah, menghabiskan masa lapangnya di rumah dengan memasak (lagi-lagi kalau mak tak ada ^_^ )

Kenapa ada koko tu, macam hangit je? Kalau nak tahu, itulah egg yolk tadi, crunchy..! YUMMY..!
A big thanx to stick coz make my work easier... Penat juga buat sorang-sorang...~

Sedia untuk dibakar..

Hot vs Chill

3 kali buat pastry ni.. Tepung kehabisan, Alhamdulillah Along tolong pergi beli..
Last daugh..! Cepatlah habis..~
Dah pukul 2 ni.. Cepat..! Nak balik sekolah malam ini..! Barang-barang tak kemas lagi..

Sempat juga mencelah buat dadih~ Hihi Aisyah ada tangan 10 agaknya..

Mahal dadih ni tau.. Own made..!

Dah 53 biji..

Sempat juga goreng ikan, masak acar timun.. Makan dulu..!

Arrive vs Departure

Last, Da last one...!

Carefully Aisyah..

Padan-padan je...! Habis pastry, telur pun habis..!

^_^

Comel~

Da cute one.. Yang ini untuk Abang Siddiq :)

Semua sekali ada 80 biji sahaja.. 51 biji untuk 4th Generation of SMAKL, 5 biji untuk Salma wakil kepada Abang Siddiq (^_^), 15 biji untuk Ayah, Along, dan Adik, 3 biji untuk Abang Anas, 6 biji untuk Suwaibah dan saya makan sama-sama malam ini. InsyaALLAH.. :)

Info : Saya tidak menggunakan pewarna..

Bersemangat untuk pulang ke sekolah..! Chaiyook!

Butuh akan doa daripada kalian..

Aisyah Ulya

Ketinggian Sahsiah Matlamat Utamanya

Wednesday 14 April 2010 7:12 pm

3 comments:

fazlinil irma said...

masyaallah.. pandainya anak murid tc ni manfaatkan masa di rumah.

balik nanti boleh la tc rasa ye =)

Ibnu Ibrahim said...

Nampak mcam sedap..tp adakah betul2 sedap?eh,doc bg mc soh rehat la..jgn byk gerak t lambat sembuh.jgn lpe gne tungku panas letak kat kaki bg flow darah 2 sihat.

Aisyah Ulya said...

To IbnU Ibrahim : Mesti la sedap..! Alah, ni minggu lepas punya tart..