* My Age *

Lilypie Kids Birthday tickers

* Selamat Hari Lahir *


I made this widget at MyFlashFetish.com.

Tuesday, June 15, 2010

Futurkah aku...

PC dionkan...




* Hajat mencari volunteer untuk ekspo ni.. Ayah call tadi minta tolong buatkan banner. Saya mana reti :) *

Dibukanya blog.. Ingin melihat apa-apa yang terbaharu, namun tiba-tiba terjengah perasaan rindu akan memori. Ya, memori terdahulu..

Menekan butang play, menonton video-video yang dimasukkan tempoh hari.

Sayu, rindu, sedih, kelakar, duka...

Semuanya ada.. Entah macam mana mahu digambarkan.. Sungguh rindu akan sekolah, pada kakak-kakak dan abang-abang, sahabat-sahibah, juga adik-adik yang telah pergi..

Entah mahu digambarkan bagaimana..

Video#1 - Walaupun belum menyertai batalion SMASKLians ketika itu, namun ruh untuk bersama sekolah 'buruk rupa' itu ada..

Apa yang mahu saya 'describe' tentang SMAKL.. It's everything..!

Video tersebut mengingatkan saya.. Ya, ketika Generasi Pertama mendaftarkan diri, saya Darjah 4 ketika itu. Masih nakal-nakal. Gaduh-gaduh dengan kakak-kakak dan abang-abang SMAKL, dan mereka selalu dititlekan 'PENYIBUK' oleh kami lantaran mereka terpaksa menumpang di sekolah kami, SRIQ..

Saya tersenyum..

Acara lempar-lempar batu, menghambat mereka pulang.. Kami kurang berani dengan kakak-kakak dahulu, wanjah bengis-bengis belaka :) Tapi dengan abang-abang selalu kami kena.. I got a title 'Mak Ngah Monster' dahulu~

Saya tersenyum lagi..

Sebelum keputusan UPSR diumumkan, dan saya dengan konfidennya..

"Mesti masuk Kampung Laut!"

Entah kenapa, saya langsung tak berkenankan sekolah-sekolah lain.. Tapi saya sungguh terpikat dengan sekolah 'buruk' ini :) Malah sungguh bersemangat!
Buruk ini lawa bagi saya.. :) Ya, indah dengan pengisian dakwah dan tarbiyah sebagai persediaan bagi menyiapkan kader-kader dakwah. * KADERILESASI *

Video#2 - Ribut...! Ketika itu baru beberapa bulan setelah e-Group SMAKL ditubuhkan.. Kenangan itu bercampur baur. Kesiankan pakcik makcik, sedih, kelakar, semuanya ada..

Saya ketika itu baru sahaja Tingkatan 1. Lain kali saya ceritakan tentang ribut ini. Saya ada pengalaman tersendiri..

Namun yang mahu distress on di sini..

Kami, Gen 1, Gen 2, Gen 3, dan Gen 4 sempat merasa musibah ini.. Kadang-kadang inilah yang menguatkan kami untuk terus tegar dan tidak futur.. Saya tidak lagi menjejak keluar daripada Bumi Wakafan ini. Namun, bunyi guruh dan renyaian hujan sentiasa terngiang-ngiang di telinga ini. Saya sendiri sungguh sayu melihat video itu.. Memang kami ingat sudah Qiamat ketika itu.

** Tiang konkrit pun boleh terbang entah ke mana.. Memang betul-betul ribut**

Sungguh takut. Saya banyak kenangan dengan Ribut itu. Mana tidak, ia sudah banyak merosakkan buku-buku saya (I love my books). Terutamanya buku catatan tazkirah pertama milik saya yang saya empunyai sejak Darjah 3. Alhamdulillah, buku itu masih elok kini tersimpan walaupun sudah berkulat di sana sini. Tulisannya pun sudah kembang-kembang..

Kadang-kadang ingin lagi meminta ribut seperti itu.. :) *Mana boleh la Aisyah. Nanti kesian ALP sekolah nak kena cari duit lagi* :) Nauzubillah. ALLAH, berikan kami kefahaman dan kesedaran akan kepentingan untuk beramal dengan deen-Mu..

Video#3 - Sekadar penyegar emosi. Melihat tautan ukhuwwah kami, saya pun makin-makin rindu pada sekolah, pada IKHLAS (Ikatan Lepasan SMAKL), pada adik-adik dan tentunya pada Gen 4.. Sudah terlalu lama tidak bersama mereka.

Aisyah, be strong!

Video itu dirakam sebelum Cross Country 3 SMAKL. Saya sakit perut ketika itu, tak sempat pun habiskan 1 round. Sorry Rumah Merah..

Video#4 - Isk.. Isk.. No word to say.. Cuma manfaatkan masa yang berbaki ini.. Fuuu~

Saya meneropong lagi blog list di dashboard saya.. Saya membuka blog beberapa orang abang dan kakak, sekadar membaca..

Saya scroll down lagi.. Muncul sebaris perkataan.. ~KAHFI - Bukan Nama Biasa~

Terus saya klik ke blog itu. Ya, inilah yang saya tercari-cari. Pengalaman tentang East KAHFI. Syukran atas perkongsian.


Kem Asah Fakulti Insan (KAHFI) Timur
Mabit Ukhuwwah KeARAH Terengganu
 Kem Anak Soleh Terengganu


3 program sudah saya terlepas.. Sayu sedih.. Takpe, ada hikmahnye emm.. Kadang-kadang berada di rumah, macam bertambah-tambah pula dosa dan maksiat.. Then kena selalu ada yang temankan.. Alhamdulillah ada orang-orang yang berjasa.. Thanx emm..

Aisyah, terus berusaha untuk menjadi bidadari bagi ayah dan ibumu...

Jom kemas rumah!




Psst - Baru pulang dari Johor. Selamat Pengantin Baru Kak Chah.. *She's my cousin*

Selamat Pengantin Baru dan terus tabah em...

Tak silap hari ini birthday Umar Uthman.. Happy Birthday.

Abang-abang dan kakak-kakak IKHLAS, kalau free datang-datang la jenguk kami.
Kami dah terlampau rindukan antum ni.

Sahabat-sahibah Gen 4, terus kuatkan diri em.. Ana sayang antum sume.. Nanti buka sekolah kita celebrate birthday ana emm..

ANNOUNCEMENT
Sahibah Gen 4 - Jamuan kenduri kendara macam biasa Sabtu malam naik sekolah nanti nak tak?

Aisyah, jangan biarkan diri anda terus dibanyangi.. KEFUTURAN....

*This post totally for me.. Saja ingin menaikkan semangat sendiri... Terus QUAT budak tecit*

* Waiting for SOUTH and NORTH KAHFI news - All da best :)

* Kem Anak Soleh Terengganu sedang berlangsung. Adik saya Nabila pergi, apa pula perangainya di sana bila bertemu kawan-kawan baiknya (Read : Salma Shakirah, Anis Syafiqah, Mawaddah) Moga beroleh sesuatu di sana ye dik. *Jangan habiskan makanan di sana*

*SINUS and SANTAI MOOD*

Aisyah Ulya
Ketinggian Sahsiah Matlamat Utamanya
Tuesday 15 June 2010 3:08 pm

Friday, June 11, 2010

8 Tahun SMAKL - Sekadar mencuit memori..

Tatapan untuk Sang Perindu Bumi Wakafan SMAKL :)











Ekspo Pendidikan SMAKL sempena 8 Tahun SMAKL
(A great gift for us~)

Kali pertama diadakan :)

Mari ramai-ramai meriahkah..

1 2 dan 3 July 2010



Khas untuk abang-abang dan kakak-kakak IKHLAS (Ikatan Lepasan SMAKL)
Jangan uzurkan diri tanpa sebab.. Adik-adik ini dah rindukan antum :)

 Khas untuk ILIK (Ikatan Lepasan Ibn Khaldun) dan Lepasan MATRI
Kami juga pewaris antum.. Tak salah datang ziarah :)

Khas untuk pelajar-pelajar MATRI dan SMIK
Mari ambil peluang ziarah SMAKL :)


Moga ALLAH sayang kita
Aisyah Ulya
Ketinggian Sahsiah Matlamat Utamanya
Friday 11 June 2010 11:03 am